Menorca

Menorca! Småskaligt och naturskönt. Hundratals badvikar med pinjedoft, vackra klippor och turkosblått vatten. Vi har handplockat hotell på flera av de mest natursköna orterna. Välj mellan havsutsikt, grönskande natur- omgivningar eller vacker medeltida arkitektur. Eller upplev alltihop! Här finns semestern för såväl den aktive som den som bara söker lugn och ro.

Ciutadella, med anor från 400-talet, med vackra slingrande gränder att drömma sig bort i och en livlig liten hamn – perfekt för en middag att minnas en kall vinterdag. Här kan du bo i ett äkta 1600-talspalats mitt i stan, på hotell Can Faustino!

Cala Galdana och Cala´n Bosch, två kända badorter i natursköna omgivningar, båda med klart vatten och fin vit sandbotten. Perfekta för den riktiga sol och badgourmanden som bara vill ha några få steg ned till stranden. Cala´n Bosch är den större badorten med ett bredare utbud av det som hör badsemestern till, ett något livligare kvällsliv och fler hotell. Cala Galdana är mindre och lugnare.  Här kan man med fördel hyra kajak för att uppleva de vackra dramatiska klipporna runt stränderna, snorkla i det klara vattnet eller äta en lunch med purfärsk fisk i marinan. Två tips är Hotell Melia Gavilanes 4* alldeles vid Cala Galdana stranden och Hotell Casas del Lago & Beach Club 4* i Cala’n Bosch.

Santo Tomas, en liten stad vid havet inbäddad i grönska. Här är vårt tips: Hotell Sol Beach House 4* alldeles vid vattnet och speciellt utvalt endast för vuxna.

Selected filters: